čtvrtek 21. ledna 2010

Penzijní připojištění čekají změny


Penzijní připojištění žilo celá léta klidným životem. Nyní nás čeká vstup do poněkud tvrdší reality.

Změny, které se chystají poměrně zásadně ovlivní klienty, kteří se chystají si penzijní připojištění sjednat, nebo kteří již smlouvu o penzijním připojištění mají sjednánu. Pokud se politická reprezentace domluví, změní se penzijní připojištění k nepoznání.

Penzijní připojištění - převod s poplatkem


V posledních letech byl zejména ze strany penzijních fondů opakovaně kritizován možný přestup klientů mezi penzijními fondy bezplatně. Po změně zákona je nyní přestup mezi penzijními fondy už nově možný pouze po zaplacení 800 korun poplatku. Příčinou zavedení tohoto poplatku je samozřejmě fakt, že penzijní fondy nechtějí, aby klienti přecházeli někam jinam a snaží se jim přestup co nejvíce znepříjemnit. Penzijní fondy mají také nemalé náklady jak na samotný přestup, tak na získání klienta, za kterého musí pojiš'tovacímu makléři, nebo pojiš'tovací firmě zaplatit za klienta na penzijní připojištění nemalou provizi.

Dobrá zpráva je, že tento poplatek nemusí platit klienti, kteří si na penzi spoří déle než 5 let u jednoho penzijního fondu.

Žádné komentáře:

Okomentovat